PERSBERICHT

 

VAN CROMBRUGGHE’s ART VISUAL uit Gent is met haar tentoonstellingen aan haar tweede seizoen toe. Op deze vierde tentoonstelling brengt zij Gitte Le Bruyn (°1985), visueel kunstenaar gefascineerd door Moving Arts, fantastische video-animaties, met haar nieuwe animatiefilm „Ananke“ in première. In zijn genre een fragiel meesterwerk. Zij won de internationale HAFFTube 2010  en de Prijs Frans Dille 2009.
 
Op de tentoonstelling, die doorgaat in het hele gebouw, inclusief het Multatuli Eetkaffee, zijn verschillende wonderbaarlijke video-animaties van Gitte Le Bruyn te zien, en eveneens een groot aantal stills waarmee de films zijn samengesteld.
 
Met „Space Communication“ (2014) weet Gitte Le Bruyn onze eigen emoties op te wekken tijdens het bekijken van de film. In 2010 wist zij met haar techniek de zorgvuldig gecomponeerde muziek van Silver Junkie visueel over te brengen met de intieme droomachtige videoclip 'Maria'. Ze won er toen de prestigieuze internationale HAFFTube mee. Met ‚Solitude’ weet ze muziek van Jacques Brel te visualiseren.
 
De tentoonstelling, gratis toegankelijk, loopt van 14 oktober tot 23 oktober, op zaterdag en zondag van 14 tot 20:30 uur, in de tentoonstellingsruimtes van het Van Crombrugghe’s Genootschap en het Multatuli Eetkaffee aan de Huidevetterskaai 39 - 40, 9000 Gent. Vernissage op vrijdag, 14 oktober 2016 om 20:00 – inleiding van de kunstenaar om 20:30
 
De vele originele stills en composities die voorafgingen aan de films, zijn te zien in de trapzaal, en de zaal Multatuli, en het Multatuli Eetkaffee.